2012. október 3., szerda

Rendszerszolgáltatásait fejlesztené a Dell

A Dell a növekedés lehetőségét a felhőszolgáltatásokban, a szerverszolgáltatások optimalizációjában, illetve az ezekhez kötődő üzleti alkalmazásokban látja. Az új területekre való nyitás kiemelten fontos a cég számára, mert a PC -szektor eladásai az utóbbi időszakban visszaestek.



Fejlesztési tervek
Budapesten tartott sajtótájékoztatót az amerikai Dell cég, ahol vázolták a jövőbeni fejlesztésekre vonatkozó terveiket. A vállalat szeretné ezentúl a piac valamennyi szegmensét lefedni, egyszerű és hatékony termékekkel, szolgáltatásokkal. A verseny következtében minden cégnek, így a Dell-nek is a legnagyobb nyereséget ígérő irányba kell elmozdulnia a fejlesztések terén. Ez pedig a felhőszolgáltatások és más hasonló szolgáltatások piacán való megjelenést kívánja meg.

Piaci részesedés
Augusztus végén nyilvánosságra hozta az IDC a második negyedévre vonatkozó szerverpiaci jelentését. A verseny első és második helyén a HP és az IBM szinte azonos részesedéssel halad egymás mellett. A harmadik helyezett a Dell, de kissé lemaradva a két nyerő cégtől. Viszont a Dell az egyetlen nagyobb vállalat amelynek sikerült növelnie eladásait. Ennek következtében 5%-os növekedés figyelhető meg, így jelenleg 16% a cég piaci részesedése.
A piaci részesedések alakulása
Magyarországi viszonylatban a szerverpiacot magasan vezető HP után, a Dell stabilan tartja második helyét. Sőt az eladások növekedésének köszönhetően a pozíciójuk fokozatosan javul, így a második negyed évre a piaci részesedésük elérte a 26 %-ot.

A váltás megvalósítása
A Dell eredetileg PC-gyártásokra volt specializálva, ezért más jellegű szolgáltatásainak bevezetéséhez új ismeretekre és szaktudásra volt szükségük. Ezt megoldandó adatközpontokat hoztak létre, továbbá cégek felvásárlásába kezdtek. Olyan cégek voltak ezek, amelyek már korábban is számítási felhő technológiával vagy adattárolással- és biztosítással foglalkoztak.
Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a Dell feladná a PC-gyártást. A cég csupán szeretne még több területen jelen lenni, valamint ezáltal akar még több jövedelemhez jutni. A váltás pedig kifejezetten jót tett a cégnek, ugyanis 2012-ben forgalmának egyharmada már adattároló berendezések és alkalmazások bevételéből származik.

Új nézőpont a vállalati informatikában
A Dell szerint a vállalati informatikának már nem csak arról kell szólnia, hogy minél nagyobb szervereket és minél gyorsabb processzorokat biztosítsanak. A vállalat szerint kiemelkedően fontos a hardverek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások bonyolultságának csökkentése. Ezáltal pedig egyértelműen növelni lehet a munkavégzés hatékonyságát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése